PAZ vzw

OPD - Dermatology

Sundarban

Als de basis ontbreekt, is de toekomst vaak uitzichtloos. Daarom is degelijke medische verzorging meer dan noodzakelijk

Het project

De voorbije 3 jaar had de bevolking van de Sundarban in de Golf van Bengalen niet alleen zwaar te lijden onder COVID 19, maar ook onder de gevolgen van de opwarming van de aarde en de zeer zware klimatologische omstandigheden. Zij werden geconfronteerd met vernietigende regenseizoenen en met meerdere cyclonen.

De overstromingen hebben niet alleen verschillende oogsten verwoest, maar veroorzaakten ook zware vervuiling van het beschikbaar en drinkbaar water. Een van de zware gevolgen is een wijde verspreiding van huidziekten.

Om een efficiënt antwoord te bieden op deze nieuwe problematiek opende SSDC eind 2020 een OPD - Open Patient Department Dermatology.  Het betreft een dagkliniek waarbij de mensen een eerste verzorging en begeleiding krijgen bij de opgelopen huidziekte. Het OPD is geopend en bemand gedurende één dag per week. Elke zaterdag komen er tussen de 70 & 100 patiënten op consultatie.

Om dit mogelijk te maken heeft PAZ gezorgd voor de inrichting van de consultatieruimten, de aankoop van de nodige instrumenten en materialen en betalen we sinds 2021 de werkingings- en medicatiekosten.

​​​​​​​Voor 2023 vraagt SSDC een bijdrage van 10.000 €

paz - synergi mission school

De partner

SSDC - Sundarban Social Development Centre

Paz vzw OPD Dermatlogy
Paz vzw OPD Dermatlogy
Paz vzw OPD Dermatlogy
Paz vzw OPD Dermatlogy
Paz vzw OPD Dermatlogy
Paz vzw OPD Dermatlogy
PAZ - Partners Zonder Grenzen
PAZ stands for partners without boundaries and serves the purpose of increasing justice and solidarity in the world.

Contact


Nieuwsbrief


Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten van PAZ?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.